Betaalmethodes

Tegenwoordig zijn er steeds meer achteraf betaalmethodes. Dat is gunstig voor de consument, maar ergens ook verwarrend. Je hebt bij elke webshop een andere betaalmethode en ook voor die betaalmethode moet je weer aangemeld zijn. We zien inmiddels wel een aantal betaalmethodes naar voren komen die veruit het meest gebruikt worden:

Acceptgiro

Good old Acceptgiro. Dit was de eerste betaalmethode die het webshops makkelijk maakte achteraf betalen mogelijk te maken. Er wordt simpelweg een acceptgirokaart toegevoegd aan het pakketje of deze wordt naar je mailadres gestuurd. Het enige dat jij hoeft te doen is de accetgiro op het moment dat het jou uitkomt te betalen. De betaaltermijn ligt vaak tussen de 10 en 14 dagen.

Creditcard

Creditcard wordt niet altijd direct in verband gebracht met achteraf betalen maar dat is het natuurlijk wel. Men betaald nu en krijgt de rekening later. De voorwaarden verschillen per creditcard of de bank waar de creditcard wordt afgenomen. Wat vaak een voordeel is van betalen met creditcard is dat de aankoop vaak een half jaar tot een jaar verzekerd is tegen schade, diefstal of vernieling.

AfterPay

AfterPay is relatief nieuw maar heeft heel snel een plekje veroverd bij de Nederlandse consument. Ook webshops zijn erg tevreden over AfterPay en steeds meer webshops gebruiken deze achteraf betaalmethode. AfterPay werkt simpel, je besteld je spullen, kiest voor AfterPay als betaalmethode en de spullen worden geleverd. Je ontvangt een mail van AfterPay met de betaalgegevens en de vraag of je het binnen 2 weken wilt betalen. Lukt dit niet heeft AfterPay een aantal oplossingen.

Billink

Billink is ook nieuw en biedt dezelfde voordelen als AfterPay. Voordelen van betalen met Billink zijn dat je nooit betaald voor producten die je niet wilt en niet hoeft te wachten op retourgeld etc. Je krijgt simpelweg de factuur binnen die je betaald binnen 14 dagen.

Klarna

Klarna biedt het voordeel dat je naast achteraf kan betalen ook gespreid kan betalen. Dus ook als je even wat minder geld om handen hebt kan je bij Klarna terecht. Je besteld simpelweg je producten bij de webwinkel waarna je kiest voor gespreid betalen bij Klarna.

Capayable

Ook Capayable is net als Klarna, Afterpay en Billink een relatief nieuwe betaalmethode waar naast achteraf betalen, ook gespreid betalen mogelijk is. Capayable doet een krediet check en als dit goedgekeurd is, kan het bestellen beginnen! De betaaltermijn is ook hier 14 dagen.

Rembours

Onder rembours betalen is simpelweg betalen bij de postbode. Je besteld je producten en op het moment van levering betaal je contant of per pin bij de postbode. Voordeel is dat je zeker weet dat je pas betaald als het product ook echt bezorgd is. Ander voordeel is dat als je veel cashgeld om handen hebt, je dit dus niet eerst hoeft te storten. Online winkelen werkt nog steeds vooral met pin transacties en andere online betaalmogelijkheden. Onder rembours is de enige manier om cash te betalen. Vaak zijn er wel kosten aan verbonden, die bij de orderwaarde worden opgeteld. Ook kan je niet meer dan €500 bij de postbode betalen dus je orderbedrag is niet heel hoog. Een dure TV bijvoorbeeld lukt vaak niet.